Det här säger stjärnorna om Stenbocken

Horoskop & stjärnorna

Stenbockens styrkor är ansvarstagande, disciplin, ambition och sinne för humor. Svagheter är stelhet, kantighet och missunnsamhet. När Stenbocken, eller Capricorn på latin, mår som bäst är det en person att lita på när det gäller, och en lojal och kärleksfull partner. Här är lite om vad stjärnorna säger om stenbocken.

Stenbocken är ett jordtecken, vilket gör dem praktiskt lagda. Det gör dem dock också stela och envisa. De har svårt att byta åsikt eller perspektiv, även om de blir motbevisade. De har även problem med att acceptera människor som inte är precis som de är, och vill gärna pracka på andra sina egna åsikter och ståndpunkter. 

Stenbockar är ansvarstagande och ofta allvarliga av naturen. De är självständiga, har en enorm självkontroll och lätt för att leda andra. De gör alltid upp solida och realistiska planer, lär av sina misstag och klättrar långsamt uppåt i karriären tack vare erfarenhet och kunskap. 

Stenbockens styrkor och svagheter enligt stjärnorna

Planet: Saturnus.
Symbol: Geten.
Ängel: Cassiel.
Färg: Mörkgrönt, mörkbrunt.
Växt: Viol, murgröna. 
Metall: Silver.
Kristall: Bergskristall.
Tarotkort: Djävulen.
Motto: Jag kan!
Nyckelord: Ambition.
Element: Jord.
Turdag: Lördag.
Kvalitet: Ledande.
Polaritet: Negativ.
Positiva drag: Ekonomiskt sinnad, disciplinerad, humoristisk.
Negativa drag: Envis, kantig.
Känsligaste kroppsdel: Knäna, skelett, hud och tänder.

Saturnus influenser på stenbockarna gör dem pragmatiska och ansvarstagande, men också kyliga, distanserade och oförlåtande. De ställer höga krav på sig själva, och deras flit, ärlighet och uthållighet tar dem mot deras mål. De värdesätter lojalitet och hårt arbete, och omger sig med likasinnade, även om dessa människor kanske inte alltid är på samma intellektuella nivå som stenbocken. De är strävsamma, ambitiösa och har inget emot långa arbetsdagar. Stenbockar kommer till sin rätt inom yrken som innebär ledarskap, finanser, programmering och räkenskaper. De gillar ordning och reda, har full koll på sina papper och alltid ett städat skrivbord. 

Stenbockar älskar pengar, kanske mer än något annat stjärntecken. Bra ekonomi är ett måste för dem och ibland värderar de pengar högre än relationer med andra. Därför har de också sin ekonomi i ordning, de gillar inte att slösa och sparar sina pengar på banken hellre än att ta risker med aktier och annat. 

Stenbockar är inga lagspelare, utan trivs bra med att vara ensamma och jobba för sig själva. De når sina mål alldeles utmärkt på egen hand. Många beundrar stenbockarna för att de alltid tycks vara så samlade och duktiga. Det betyder att stenbockar kanske inte erbjuder den största spänningen, men att man kan lita på dem när det gäller. 

Stenbocken och kärlek

Stenbockar är ofta rädda för att verka svaga och beroende av andra. De har inga problem med att ge, men har ofta svårt att ta emot, både känslomässigt och fysiskt. De är ganska reserverade och tycker inte om att uppträda eller göra bort sig och försöker alltid ha kontroll över alla situationer. 

En stenbock som väl gett sin kärlek till en partner är något av det mest lojala som finns. Relationer är viktiga för dem, eftersom de behöver bekräftelse av andra för att stärka sitt självförtroende, som kan vara svajigt. Därför är det viktigt att stenbocken träffar en förstående partner som ger bekräftelse och låter stenbocken få prestera på olika sätt.

TitelVersionUppdaterad
Stenbockens kärlekshoroskop2022.12021.12.18

Källa: Expressen