Hoppa till innehåll

Påfyllningsdos av vaccinet skyddar

Vaccinering Covid-19

Så har man nu vaccinerat sig en tredje gång. Påfyllningsdos av vaccinet skyddar både mig och andra som vistas i min närhet.

Påfyllningsdos av vaccinet skyddar mig

Att vaccinera sig mot Covid-19 och ta sin påfyllningsdos (3:dje vaccineringen) är inte ett sätt att helt slippa att bli sjuk. Det är ett sätt att minska symptomen om man får viruset. Det är precis som med alla andra vaccin som t.ex. mot influensan. Vaccinet gör att effekterna av viruset minska och att man fortare blir frisk. När det gäller Covid-19 och dess mutationer så slipper man att tillbringa tid på sjukhuset eller rent av avlida.

Anledningen att jag tar vaccinet är först och främst att jag ska slippa bli allvarligt sjuk. Den andra anledningen är att jag delvis även skyddar min familj samt att jag hjälper alla andra. Nu mera så har jag även vaccinationsbevis som gör att jag får gå på konserter och andra evenemang med många människor, och nej, jag anser inte att det är att diskriminera utan att det skyddar andra. Vem vill se sina när och kära bli allvarligt sjuka och kanske avlida. Sekundärt skapar detta lidande för min del och för andra.

Vet inte innehållet

Jag fattar inte?????
Fattar inte!

Som många andra så vet jag inte helt vad vaccinet innehåller men det vet jag inte heller om mycket annat. Jag äter mat som jag inte vet helt 100 vad det innehåller. Jag vet inte heller vad vin innehåller mer än saften från druvorna. Vet inte heller vad vattnet jag dricker innehåller eller allt annat som jag stoppar i mig.

Jag vet inte heller vad som ska hända under dagen och jag ifrågasätter inte allt detta och mycket mer. Så du som hänvisar att du inte tar vaccinet på grund av att du inte vet vad det innehåller, kan du skriva till mig och berätta om vad t.ex. det ovan innehåller. Utelämna inte något och tala om för mig vilka risker det är med allt man ska göra under dagen t.ex. gå utanför dörren.

Ingen förståelse

Ärligt talat så förstår jag mig inte på detta argument för att inte ta vaccinet samtidig som många tar vaccinet för influensan. Skippa snacket och ta vaccinet om du kan Det finns självklart en mindre grupp människor som inte kan ta det på grund av olika orsaker t.ex. allergier.

Nä skärpning. Gå och vaccinera dig och skydda dig själv från att bli allvarligt sjuk. Gör dig själv och andra en tjänst genom att minska spridningen av 2000-talets allvarligaste sjukdom.