Hoppa till innehåll

Påsk, en högtid för barnen

En bild på en massa godis.

Trots att Påsken var ganska tråkig som barn. Inget att göra på långfredagen och helgen var inte så mycket bättre för det mesta. Det kunde vara någon bra film men på fredagen var det ofta tråkiga långfilmer med Jesus tema. Nu är påsk helt annorlunda.

Nu på 2020-talet så är det betydligt bättre. Det finns mer att göra och mer att se även om man sett det mesta och att det bara är repriser.
Tur för mig att jag gillar tecknat och animerat. Det brukar finnas lite mer att se då på TV:n eller att streama.

Påsk historiskt sett

Egentligen är väl påsken en ganska tråkig högtid. Här firar vi Jesus död, lidanden men också uppståndelse. Det konstiga är att vi säger och önskar alla en Glad Påsk trots att den är så dramatisk. Varför gör man det?

Sedan har jag också funderat mycket på varför man ska klä ut sig till påskkärring och varför häxorna flyger till blåkulla på skärtorsdagen?
Vart kommer det i från?

Det finns många frågor att ställa sig under påsken men väldigt få svar egentligen. Är det någon som läser detta och vet (killgissningar går också bra) får gärna kommentera detta inlägg med ett svar. Skulle vara intressant att veta.

Påsken, en bra högtid för mig

Sedan många år tillbaka så har nog påsk varit en bra högtid. Då jag vill vara liten så finns det mycket för mig att göra denna period. Det är att se fram emot påskägg med massor av godis, kanske en och en annan leksak också. Jag får tillfälle att vara liten och uppleva allt igen. Det finns massor av tid att sysselsätta sig med olika lekar och massor av roliga aktiviteter. Man kan göra mycket som en vuxen aldrig skulle göra, vilket är skittråkigt. Vuxna är bara så dödstråkiga, att vara lite är mycket roligare.

Det svåra är efter påsk att bli av med godissuget. Då har man som liten haft en riktig sockerkick och det är inte så lätt att bli av med. Får komma igång med mellis för att slippa suget. På kvällen får det väl bli en flaska välling för att inte lockas till att äta mer godis. Är svårt att stå emot att köpa det i affären om man är hungrig. Det finns lösningar på det mesta även detta problem.

Är det någon som har tips på hur en liten ska bli av med ett enormt godissugen? I så fall, skriv ditt tips i kommentaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *